Γιώργος Τσανάκας

Η Ελλάδα κάνει τα απαραίτητα για να βγάλει από πάνω της το… βαρίδι των αποτυχιών

Ο Πογέτ βάζει σε σωστή ρότα την Εθνική: Τη μαθαίνει να κερδίζει, να κρατάει το μηδέν και παλεύει να βγάλει από πάνω της τις αποτυχίες των περασμένων ετών. Γράφει ο Γιώργος Τσανάκας.

Το 3/3 ήρθε εύκολα ως τώρα για την Ελλάδα, με την πρωτιά να κρίνεται σε μια αγωνιστική κόντρα στο Κόσοβο. Ο Γκουστάβο Πογέτ ήξερε εξ αρχής πως πρέπει να φτιάξει μια ομάδα, η οποία είτε παίζει καλά είτε όχι, πρέπει να μάθει ξανά να κερδίζει, να έχει σφιχτή άμυνα και να αποκτήσει εκ νέου ψυχολογία. Φυσικά, βρήκε έτοιμη μαγιά με το καλό κλίμα στα αποδυτήρια, βάζοντας το χεράκι του να... φτιάξει κι άλλο!

Ως τώρα, τα έχει πετύχει όλα, με την Εθνική να βγάζει στο χορτάρι κόντρα στην Κύπρο το καλύτερό της πρόσωπο μέχρι τώρα σε μια σειρά αγώνων για το Nations League. Επιπροσθέτως, η «γαλανόλευκη» μπορεί να πάρει την πρωτιά και την άνοδο στην League B από την League C, φεύγοντας από ένα γκρουπ υποδεέστερων ομάδων και να πάει να αντιμετωπίσει στην επόμενη διοργάνωση, αντιπάλους σαφώς ικανότερους που θα κάνουν καλό στο πρεστίζ της.

Στα του ματς τώρα με την Κύπρο… Η Ελλάδα έκανε αυτό που δεν έκανε σε άλλα παιχνίδια. Μπήκε δυναμικά στο ξεκίνημα του αγώνα, ενώ στα προηγούμενα δύο είχε δεχτεί πίεση από τους αντιπάλους της, και ευτύχισε να βρει το γρήγορο γκολ χάρη στον καλύτερο ποδοσφαιριστή της αυτή τη στιγμή, τον Τάσο Μπακασέτα. Ο αρχηγός διανύει την κορυφαία φάση της καριέρας του, κάτι που απέδειξε με την οξυδέρκειά του στο δεύτερο γκολ όταν μυρίστηκε το λάθος, έκλεψε και μοίρασε το 2-0 στον Παυλίδη.

Το πρέσινγκ στην αντίπαλη ομάδα, οι μικρές αποστάσεις στις γραμμές και η αποτελεσματικότητα είναι κάτι που άρεσε στο πρώτο μισάωρο από την ομάδα του Πογέτ, αλλά στη συνέχεια χαλάρωσε και έδωσε δικαιώματα στην Κύπρο που θα μπορούσε να βρει ένα γκολ. Τα τελειώματα των παικτών του Κωστένογλου, όμως, ήταν τραγικά.

Η Ελλάδα είχε κάνει τη δουλειά, όπως πρέπει σε κάθε τέτοιο ματς με ομάδες που είναι χαμηλότερης δυναμικότητας από αυτή. Την… τελείωσε στο δευτερο μέρος με την γκολάρα του Λημνιού που σε αυτά τα τρία ματς είναι χάρμα ιδέσθαι και άξιζε τουλάχιστον ένα τέρμα μέχρι τώρα. Παρόλα αυτά, η εικόνα του στο φινάλε να αποχωρεί με κλάματα και έντονους πόνους είναι ανησυχητική. Διότι η Εθνική είχε ανάγκη τον μοναδικό μπουκαδόρο εξτρέμ της κόντρα στην κλειστή άμυνα του Κοσόβου.

Ο Πογέτ γνωρίζει πως η γαλανόλευκη πρέπει να βγάλει γρήγορα το «βαρίδι» του League C από πάνω της, ανεβαίνοντας κατηγορία και παίζοντας στο League B και με πιο υπολογίσιμες ομάδες. Κάνει καλό και στο πρεστίζ της Εθνικής, όπως και θα τους φτιάξει την ψυχολογία. Γιατί η φουρνιά αυτή, είναι καλή και με ταλέντο σε όλες τις γραμμές. Το θέμα είναι να μπολιαστεί με νίκες και έστω και μικρές, τύπου Nations League, επιτυχίες ώστε να αποκτήσει άλλο βάρος. Η μαγιά είναι έτοιμη, το κλίμα δείχνει οικογενειακό και το μόνο που μένει είναι να συνεχίσει το… τρένο στις ράγες.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x